Ervaar de kracht van magnesium

Magnesium stuurt meer dan 300 biochemische reacties aan
Magnesium behoort tot één van de essentiële levensbehoeften, net als water en zuurstof. Het mineraal is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam en is nodig voor de overdracht van prikkels in zenuwbanen en spieren, waaronder de hartspier. Een magnesiumtekortkan leiden tot spierzwakte, restless legs, osteoporose, kramp, geestelijke verwardheid en zelfs tot hartritmestoornissen of toevallen. Recente studies tonen zelfs een verband aan met dementie en ouderdomsziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en reumatische aandoeningen.

Snel resultaat met suppletie via de huid

Suppletie kan via een magnesiumrijk en gevarieerd (volkoren) dieet. Door het ongezonde eetpatroon en stress, waar veel mensen onder lijden, komen maar weinigen aan de benodigde 400 microgram per dag. Extra suppletie is daarom broodnodig. De transdermale toepassing van magnesium (via de huid), brengt magnesium snel en effectief naar de cellen, zonder maag- en darmbezwaren. Wetenschappelijk onderzoek uit 2016 bewijst dat de opname via de haarzakjes en de zweetklieren 90 tot 100% is, ongeacht de leeftijd. Cliënten hebben minder last van hoofdpijn, rusteloze benen, reumatische klachten, slaapproblemen, huidproblemen en klachten rond menstruatie en zwangerschap. Uit recent onderzoek bij de Mayo Clinic, is gebleken dat het aanbrengen van magnesium via de huid ook positieve resultaten geeft bij patiënten die lijden aan fybromyalgie.


Permsal - oeroude en zuivere magnesium uit Groningse grond
Permsal wordt gewonnen uit de 250 miljoen jaar geleden ingedroogde Zechstein Zee - ontstaan in het Perm-tijdperk, diep onder de grond bij het Groningse Veendam. Permsal is vrij van verontreiniging en zuiverste en natuurlijkste ter wereld. Daardoor heeft Permsal het Zechstein Inside-keurmerk, waarmee het zich in kwaliteit duidelijk onderscheid.Wolvet

Basis van onze Schapenwolcrèmes

Wolvet, ook bekend als lanoline, is het natuurlijk vet uit de vacht van het schaap. Je kunt het met het blote oog zien zitten als gele waas of korreltjes tussen de wolharen. De wolwasserij wast het wolvet uit de wol. Na reiniging en homogenisering gebruiken wij het als hoofdbestanddeel in onze crèmes. Daarnaast bieden wij ook pure wolvet en lanoline (75% wolvet, makkelijker smeerbaar) aan, welke een uitkomst kunnen bieden bij een zeer droge en ruwe huid en bij kleine, hardnekkige probleemplekjes zoals kloven.

Waarom is wolvet zo goed voor je huid?

Eigenlijk is het simpel: zowel de mens als het schaap zijn zoogdieren. Bij de mens wordt de huid beschermd en verzorgd door natuurlijke huidvetten. Bij het schaap wordt dit gedaan door het wolvet. De samenstelling van wolvet lijkt dan ook erg op die van onze eigen huidvetten.
Onze huid neemt het wolvet makkelijk op waardoor de opperhuid met essentiële vetten gevoed wordt en herstelt. Deze vetten houden het vocht vast en brengen de huid in prima conditie waardoor deze weer zacht en soepel aanvoelt. Ook beschermt het extra laagje wolvet tegen bacteriën en schimmels. Alles puur natuur, dus de huid ademt gewoon door!

Bij hardnekkige droge huidproblemen

Omdat wolvet zo'n unieke werking heeft kan het naast het dagelijkse gebruik ook een uitkomst bieden bij het behandelen en verzorgen van hardnekkige huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en kloven. Het schapenwolvet in de crème zorgt ervoor dat de huid minder uitdroogt en makkelijker herstelt. Onze crèmes bevatten een hoog percentage wolvet, waardoor de natuurlijke kracht van wolvet volledig benut wordt. En heel belangrijk: door de unieke samenstelling trekken de Schapenwolcrèmes snel in en voelen ze niet vet aan.

Wandelwol

De oplossing voor wandelaars en sporters, wordt gebruikt voor het drukvrij leggen van pijnlijke plekken en ter preventie van blaren. Ook is de wol geschikt voor risico voeten zoals diabetici.

Neem contact op als u meer wilt weten